monmec

is marius parghel

zeno cycles

 

Surf rock se aude pe Ipad. In jurul mesei de lucru sunt bucati de smirghel, spite, cutii cu suruburi, cleme, o sa de lemn inceputa acum cateva luni, un suport pentru construit aripi de bicicleta din furnir, cutii cu vaselina, Brunox, pasta pentru slefuit si lazi cu seturi de componente. Pe perete stau chei, prese, inbusuri, majoritatea cu manere albastre. Deasupra, pe o bara de metal prinsa in perete, sunt cadre de cursiera, roti si ghidoane.

 

Zeno sta pe un cufar la masa de lucru si slefuieste un pedalier. Are degetele murdare, poarte un sort negru si Crocs. Prin 2008 si-a cumparat prima cursiera dupa ce si-a ascutit instinctele pe mountain-bike si bmx. In 2009 si 2010 a luat diverse joburi in Germania, Spania si apoi Franta. A inceput sa descopere de ce cadrele editie limitata sau de designer sunt speciale. A vizitat targuri si hambare unde batranii inca mai tin cursiere din anii ’60, ’70 si ’80. Intors in Timisoara, a inceput sa investesca timp si resurse in scule si componente.

 

Ai nevoie de un schimbator sau un butuc fidel perioadei pentru cursiera bunicului pe care incerci sa o restaurezi? Ai toate sansele sa-l gasesti la el. Vrei sa revopsesti un cadru sau o furca sau sa schimbi ghidolina la un ghidon? Pe langa ce-ti inchipi tu ca ar fi potrivit, ai sa primesti cateva propuneri avizate, studiate, sustinute de imagini, exemple si putina incapatanare . . . e ceea ce primesti de la cineva care e pasionat de munca lui.

 

Zeno Ardelean
zenocycles@yahoo.com
0728 415 008